Dræn omkring hus – Hold huset tørt

En sund bolig er en tør bolig. Det kan nemlig have store følger, hvis du ikke sørger for at holde din boligs fundament tørt, hvis du har mistanke om fugt. Der findes flere forskellige metoder til at komme fugtighed til livs, men undersøgelser viser, at et dræn om huset er den mest effektive løsning. Her på siden kan du læse mere om fordelene ved at få etableret et dræn omkring dit hus, så du ikke længere skal spekulere på din boligs sundhed – og samtidig gør du faktisk noget gavnligt for miljøet.

Hvordan fungerer det – dræn ved husets sokkel

Forestil dig en nedgravet tagrende, der løber langs husets sokkel og ydermur, der optager alt det overskydende vand, hvis der f.eks. er skybrud. ”Nedløbsrøret” sparer dit fundament for potentiel fugt, når vandet ikke har andre steder at løbe hen. Et dræn omkring dit hus vil føre drænvandet til en pumpebrønd via en sandfangsbrønd. Pumpebrønden er nødvendig for at holde drænet rent og adskilt fra spildevand og regnvand.

Anlægger du samtidig udvendig isolering med Leca, flytter du dugpunktet væk fra fundamentet, og får dermed en helt tør kældervæg bortset fra opstigende grundfugt.  På den måde sparer du faktisk også miljøet, da det rene vand ikke unødvendigt bliver transporteret til det lokale rensningsanlæg, hvor det renses med resten af kloakvandet.

Eksperter i drænsystemer og kloakering

Hos Sørbylille EntreprenørService er vi eksperter i at etablere omfangsdræn omkring dit hus. Vi ved, at den rette drænløsning kan forebygge både fugt, skimmel og frostskader på dit fundament samt oversvømmelse i kældre. Er dit hus særligt udsat, bør du få tilsyn på dit hus’ fundament, så du kender den potentielle risiko. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for et professionelt syn på sagen. Vi er autoriserede kloakmestre med særlig ekspertise i omfangsdræn omkring huse.

Ring til os på 42 40 42 00. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud og gode råd med på vejen.